Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U autobusu uzvikivao “Za dom” i pitao putnike da li bi “klali Srbe”

ludak

Stariji muškarac terorizirao je maloljetnike u zagrebačkom gradskom autobusu.

Ispitivao ih je o tome bi li išli u rat i klali Srbe, tražio da viču “Za dom”. Vozač nije reagirao kao ni drugi putnici.

Iz čista mira je počeo dovikivati jednom maloljetniku da je peder. I da se on “za takve nije borio u ratu!”.

Zbunjeni mladić u čudu ga je gledao.

Maltretiranje putnika cijelo vrijeme je ignorisao vozač autobusa. Niti u jednom trenutku nije reagirao kao ni ostali putnici, a kako navode iz ZET-a vozač bi trebao u takvim slučajevima informisati policiju

Zatim je ušao u autobus i nastavio s teroriziranjem putnika. Približio se jednoj grupici maloljetnika koji su sjedili i pričali. Počeo ih je grubo ispitivati.

– Jeste li spremni ići u rat za Hrvatsku? – pitao ih je, podigao majicu i pokazao im ožiljak iznad rebra gdje je bio ranjen.

Odgovorili su mu da su spremni ići i boriti se za Hrvatsku, ali to mu nije bilo dovoljno.

– A bi li išli po Zagrebu i klali Srbe? – pitao ih je. Prestrašeni dječaci samo su se nervozno nasmijali ne znajući na što je sve sposoban unezvjereni čovjek.

Potom je počeo derati se na sav glas kako se prije tri dana vratio iz Afganistana i uzviknuo “Za dom!” na što su mu dvojica od trojice dječaka bojažljivo odgovorila: Spremni!

Jedan nije reagirao pa je uslijedio napad na njega

– Zašto šutiš? Mora biti da si Srbin! – izderao se. Sva sreća da je autobus već tada došao do kvarta Srednjaci gdje je muškarac morao izaći.

Maltretiranje putnika cijelo vrijeme je ignorisao vozač autobusa. Niti u jednom trenutku nije reagirao kao ni ostali putnici, a kako navode iz ZET-a vozač bi trebao u takvim slučajevima informisati policiju.

Vdeo možete pogledati na ovom LINKU.