Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

U avionskoj nesreći na Sumatri poginulo najmanje 116 osoba

30/06/2015

U nesreći vojnog aviona koji se u utorak srušio u gusto naseljenoj gradskoj zoni u Medanu, velikom gradu na otoku Sumatri, poginulo je najmanje 116 osoba, 113 u avionu i tri osobe na tlu.

Hercules C-130, star 51 godinu, poletio je u 05.08 sati iz vojne baze i srušio se na grad dvije minute kasnije, pet kilometara daleko od baze, izjavio je vojni glasnogovornik Fuad Basya.

– U avionu je bilo 12 članova posade i 101 putnik – izjavio je za AFP zapovjednik vojne avijacije Agus Supriatna i dodao da niko od putnika nije preživio.

Do sada su 84 tijela izvučena iz olupine, saopćila je bolnica.

Veliki broj putnika u avionu bili su članovi porodica vojnika, izjavio je glasnogovornik zračne baze Medan iz koje je avion poletio. Među žrtvama je najmanje jedno dijete.

Zgrade na mjestu pada aviona ozbiljno su oštećene ili uništene.

Lokalna agencija za spašavanje je saopćila da su tri osobe na tlu izgubile život i da bi broj žrtava mogao biti veći.

Avion je imao problema odmah nakon polijetanja. Pilot je tražio da se vrati u bazu što znači da je imao kvar – izjavio je Supriatna.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.