Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

u toku istraga

U beogradskom zatvoru pronađeni mrtvi zatvorenik i čuvar

1198692_centralni-zatvor-2_ls

Kako je rečeno, pripadnici Službe za obezbjeđenje su kolegu pronašli uoči redovnog obilaska zatvora

Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Republike Srbije je potvrđeno da su pripadnici Službe za obezbjeđenje Okružnog zatvora u Beogradu pronašli jutros u kancelariji kolegu bez znakova života. U drugom dijelu zatvora pronađen je u krevetu zatvorenik S. Z. koji takođe nije davao znakove života.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija ističe da nije riječ o povezanim slučajevima. N1 nezvanično saznaje da jutrošnje smrti nisu nasilne.

Kako je rečeno, pripadnici Službe za obezbjeđenje su kolegu pronašli uoči redovnog obilaska zatvora.

„Ljekari Specijalne zatvorske bolnice su odmah reagovali i započeli reanimaciju, EKG srca, sve do dolaska Hitne pomoći koja je nastavila, ali su pokušaji bili bezuspješni. Žao nam je što smo izgubili kolegu koji je bio odgovoran i posvećen svom poslu“, navode iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Dodaju da u drugom dijelu Okružnog zatvora, u sobi gdje su smještene pritvorene osobe, oko 7 časova S. Z. nije davao znakove života u krevetu. Ljekari su krenuli su reanimacijom do dolaska Hitne pomoći.

Kako se nezvanično saznaje, uzrok jutrošnjih smrti nije nasilan već je najvjerovatnije riječ o moždanom udaru. Takođe, N1 nezvanično saznaje da S. Z. nije pripadnik Klana Amerika, kako su pojedini mediji prethodno objavili.

Policija obavlja uviđaj, a o slučaju je obavješteno i Tužilaštvo.