Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tragedija u senegalu

U bolnici poginulo 11 beba, uzrok požara kratki spoj

senegal

Daily Mail piše da je rekao da su tri bebe spašene

Senegalski predsjednik Macky Sall izjavio je sinoć da je 11 novorođenčadi poginulo u požaru na odjelu neonatologije regionalne bolnice u gradu Tivaouaneu, oko 120 kilometara istočno od glavnoga grada Dakara.

“Upravo sam s bolom i zaprepaštenjem doznao da je 11 novorođenčadi poginulo u požaru koji se dogodio na odjelu za neonatologiju bolnice”, napisao je Sall u tvitu ne dajući detalje o požaru.

“Njihovim majkama i njihovim porodicama izražavam svoje najdublje suosjećanje”, dodao je Sall, koji je trenutno u državnom posjetu Angoli.

Senegalski ministar zdravstva Abdoulaye Diouf Sarr rekao je na privatnoj senegalskoj televiziji TFM da je prema preliminarnoj istrazi do požara došlo nakon kratkog spoja.

Sarr, koji je u Ženevi na Svjetskoj zdravstvenoj skupštini, rekao je da će prekinuti putovanje i odmah se vratiti u Senegal.

Demba Diop Sy, gradonačelnik Tivaouanea, jednog od svetih gradova Senegala i prometnog središta, rekao je da su policija i vatrogasna služba još uvijek u bolnici, ali također nije iznio više detalja, prenosi Reuters.

Daily Mail piše da je rekao da su tri bebe spašene.