Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

dvodnevno zasjedanje

Ustavni sud BiH razmatrat će Čovićev prijedlog izmjena Izbornog zakona

ustavni sud bih DB (7)
Ustavni sud BiH, sala za rasprave i odlučivanje, pred kojim je Udruženje "Za Doljanku" uputilo apelaciju sa zahtjevom da ubrza spor o navodno nezakonitoj odluci resornog Ministarstva.

Dnevnim redom je predviđeno i razmatranje apelacije tužioca Tužilaštva BiH Gordane Tadić, te memorandumi o preispitivanju odluka Ustavnog suda BiH, objavljeno je na zvaničnoj stranici Ustavnog suda BiH

Plenarna sjednica Ustavnog Suda BiH, na čijem dnevnom redu je zahtjev 15 članova Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH za rješavanje spora između BiH i Republike Srpske u vezi sa aktima koje je donijela Narodna skupština Srpske, zakazana je za danas i sutra.

Zahtjev se odnosi na akte donesene na 24. posebnoj sjednici Narodne skupštine i to Deklaraciju o ustavnim principima, te zaključke u vezi Informacije o pravosudnim institucijama BiH, Informacije o prenosu nadležnosti sa RS na nivo BiH u oblasti odbrane i bezbjednosti, Informacije o prenosu nadležnosti u oblasti indirektnog oporezivanja i zaključke u vezi Informacije o prenosu nadležnosti sa RS na nivo BiH.

Na dnevnom redu sjednice je i zahtjev predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragana Čovića za ispitivanje regularnosti postupka, odnosno utvrđivanje postojanja ili nepostojanja ustavne osnove za proglašenje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH štetnim po vitalni interes bošnjačkog naroda.

Dnevnim redom je predviđeno i razmatranje apelacije tužioca Tužilaštva BiH Gordane Tadić, te memorandumi o preispitivanju odluka Ustavnog suda BiH, objavljeno je na zvaničnoj stranici Ustavnog suda BiH.

Početak sjednice oba dana zakazan je za 9.30 sati.