Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"rtcg"

U Crnoj Gori uhapšen specijalni tužitelj Saša Čađnovića

cadjenovic
FOTO: Foto: Boris Pejović / Vijesti.me

Čađenović je uhapšen zbog sumnje da je obavljajući funkciju specijalnog tužitelja od sredine 2020. do 2022. godine, počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i više krivičnih djela zloupotrebe službenog položaja

Pripadnici Specijalnog policijskog odjela jutros su po nalogu crnogorskog Specijalnog državnog tužiteljstva lišili slobode specijalnog tužitelja Sašu Čađnovića.

Čađenović je uhapšen zbog sumnje da je obavljajući funkciju specijalnog tužitelja od sredine 2020. do 2022. godine, počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i više krivičnih djela zloupotrebe službenog položaja.

“Specijalno državno tužiteljstvo će o svojim daljim radnjama i stanju postupka, pravodobno obavještavati javnost, a posebno ističem da su državni organi, mediji, udruženja građana, javne i druge osobe dužne pridržavati se pretpostavke nevinosti te svojim javnim izjavama o postupku koji je u toku ne vrijeđati druga pravila postupka i prava osoba protiv kojih se postupak vodi”, saopćio je državni tužitelj Vukas Radonjić, prenosi Radiotelevizija Crne Gore.