Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nova ograničenja

U Francuskoj stupile na snagu nove anitcovid mjere, primjenjivat će se i na djecu

francuska

U prethodnom peridu u Francuskoj je održan niz protesta zbog obavezne vakcinacije za pojedina zanimanja kao i uvođenja COVID-19 certifikata

U Francuskoj su od danas na snazi nova ograničenja uvedena u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, a prema kojima su odrasle osobe dužne da prilikom ulaska na javna mjesta sa više od 50 osoba, dokažu da su vakcinisane ili da imaju negativan PCR ili antigenski test ne stariji od 48 časova, javlja Anadolu Agencu (AA).

To važi i za kafiće i restorane, vozove, avione, velike trgovačke centre i sajmove.

Od kraja avgusta ove mjere će se primjenjivati ​​i na maloljetnike starije od 12 godina i starije, a ostaće na snazi ​​do 15. novembra kada će biti ponovo razmotrene i produžene u zavisnosti od situacije s pandemijom.

U Francuskoj su sa najmanje jednom dozom vakcinisana 44 miliona ljudi, što čini više od 60 posto populacije, a zdravstvene vlasti procjenjuju da će za kolektivni imunitet mora biti vakcinisano 90 posto populacije.

Sve je veći broj Francuza, uključujući i zdravstvene radnike, koji se protive vakcinaciji jer vjeruju da će to oslabiti njihov imunitet, i jer smatraju da se na taj način ugrožava njihova sloboda.

U prethodnom periodu u mnogim mjestima u Francuskoj su održani protesti zbog obavezne vakcinacije za pojedina zanimanja kao i uvođenja COVID-19 certifikata.

Kada je u pitanju epidemiološka situacija od prošlog mjeseca u Francuskoj je u porastu broj prijema na odjele intenzivne njege, a vlasti tvrde da su uglavnom u pitanju nevakcinisani pacijenti.