Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ukupno 18.681 umrlo

U Francuskoj u posljednja 24 sata umrla 761 zaražena osoba

korona

Pozitivno je to što deveti dan zaredom bilježimo smanjenje broja pacijenata na odjelima za intenzivnu njegu“, kazao je Salomon

Od posljedica zaraze koronavirusom u Francuskoj je u protekla 24 sata umrla još 761 oboljela osoba, čime je broj smrtnih slučajeva u toj zemlji povećan na 18.681, javlja Anadolu Agency (AA).

Direktor Zavoda za zdravstvo pri Ministarstvu zdravstva Francuske Jerome Salomon saopćio je dnevni pregled epidemiološke slike u toj zemlji i kazao da je u Francuskoj koronavirusom zaražena ukupno 168.241 osoba, uključujući i 3.914 novootkrivenih slučajeva zaraze.

On je kazao da je u Francuskoj izliječeno ukupno 31.190 osoba oboljelih od COVID-19, a da se 6.027 oboljelih nalazi na bolničkim odjelima za intenzivnu njegu.

“Pozitivno je to što deveti dan zaredom bilježimo smanjenje broja pacijenata na odjelima za intenzivnu njegu“, kazao je Salomon.

Salomon je također kazao da je u protekla 24 sata u Francuskoj izliječeno 1.608 oboljelih, čime je broj izliječenih u toj zemlji povećan na 34.420.

On je kazao da je primjenom preventivnih i restriktivnih mjera odbijen prvi val koronavirusa u Francuskoj i da sada slijedi nova faza borbe koja uključujuće i obnovu privrednih djelatnosti.

Ukidanje svih restriktivnih mjera u Francuskoj najavljeno je za 11. maj, a Salonom je kazao da će građani snositi veliku odgovornost za dalju borbu protiv širenja virusa jer će to uveliko ovisiti o njihovom ponašanju.