Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

velike vrućine

U Grčkoj od početka mjeseca umrlo šest turista, nekoliko ih se vodi kao nestalo

Foto: X

Spasilačke ekipe tragaju i za dvije Francuskinje, stare 73 i 64 godine, na ostrvu Sikinos i 59-godišnjim američkim policajcem na odmoru na ostrvu Amorgos

Usled visokih temperatura, koje dostižu 40 stepeni Celzijusa, od početka ovog mjeseca u Grčkoj je preminulo šest turista, a nekoliko se vodi kao nestalo.

Poslednja žrtva je 67-godišnji Nijemac, koji je pronađen mrtav na ostrvu Krit, saopštila je danas policija.

Turista je u nedjelju krenuo sam u šetnju kanjonom, a poslije nekoliko sati pozvao je suprugu i rekao da se ne osjeća dobro.

-Odmah je počela operacija potrage i spašavanja i specijalna spasilačka jedinica sa dronovima primetila je (telo) čovjeka u kanjonu Tripiti, rekao je policijski zvaničnik Reutersu.

Spasilačke ekipe tragaju i za dvije Francuskinje, stare 73 i 64 godine, na ostrvu Sikinos i 59-godišnjim američkim policajcem na odmoru na ostrvu Amorgos.

Drugi Amerikanac pronađen je mrtav na grčkom ostrvu Matraki u Jonskom moru prošle sedmice, a holandski turista na egejskom ostrvu Samos ranije ovog mjeseca.

Tijelo britanskog TV voditelja Michaela Mosleya pronađeno je 9. juna na Simiju, ostrvu u Egejskom moru, poslije četvorodnevne operacije potrage aviona, dronova i čamaca.

Kako se navodi, Mosley je šetao sam po visokim temperaturama prije nego što je nestao.