Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Stožer civilne zaštite

U Hrvatskoj 18 slučajeva zaraze: Odbili ulazak 40 posto putnika iz BiH

Vili_Beros (1)

Ukupni broj turista u Hrvatskoj na današnji dan 205.249, broj stranih turista je 154.530, no među turistima nema inficiranih ni zaraženih osoba, izjavio je Beroš.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske izvijestio je kako je od jučer u Hrvatskoj 18 novozaraženih koronavirusom, zbog čega se u Zagrebu, Osijeku i Splitu ukidaju posjete u bolnicama i domovima za starije, javlja Anadolu Agency (AA).

Hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš kazao je na redovitoj konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, koja se ponovo održava na dnevnoj bazi zbog porasta broja zaraženih, da je u Hrvatskoj do sada 2.317 oboljelih od koronavirusa, dok je trenutno 71 aktivno oboljelih, s tim da je u zadnjih 24 sata 18 novooboljelih.

U Zagrebu novooboljelih ima 10, u Dubrovačkoj-neretvanskoj, Zagrebačkoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji po jedan, u Osječko-baranjskoj pet novooboljelih od koronavirusa.

Broj hospitaliziranih na današnji dan je devet, kazao je Beroš te dado kako nitko od njih nije na respiratoru, a broj testiranih posljednja 24 sata je 276.

Ukupni broj turista u Hrvatskoj na današnji dan 205.249, broj stranih turista je 154.530, no među turistima nema inficiranih ni zaraženih osoba, izjavio je Beroš.

Mjere koje će Stožer postrožiti odnose na sustav socijalne skrbi i zdravstveni sustav. Mjere će se selektivno uvoditi i odnosit će se na županije gdje se bilježi porast broja zaraženih. To su Osječko-baranjska, Zagrebačka i Splitsko-dalmatinska županija, a riječ je o mjerama koje se odnose na zabranu posjeta korisnicima domova za starije i izlaske korisnika izvan domova.

U zdravstvenim ustanovama propisano je obvezno nošenje maski za sve zdravstvene djelatnike. Selektivno se u županijama s porastom broja zaraženih ukidaju posjete bolnicama, u KBC-ima Osijek, Split i bolnicama Grada Zagreba.

Hrvatski ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izvijestio je da je za 40 posto putnika iz BiH te 20 posto putnika iz Srbije odbijen ulaz u Hrvatsku na granici zbog udjela oboljelih u ovim susjednim zemljama.