Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Drugi najgori dan

U Hrvatskoj 95 novooboljelih: Slučajevi uvezeni iz Slovenije, Sjeverne Makedonije, Kazahstana…

hrvatska-zagreb

Zagreb ima 28 novih slučajeva

Hrvatski nacionalni stožer objavio je nove podatke o koronavirusu u Hrvatskoj. Danas je 95 novooboljelih što je drugi najgori dan od početka epidemije. Podsjetimo, 1. aprila su imali 96 novooboljelih.

“Broj novooboljelih u Republici Hrvatskoj u 24-satnom razdoblju je 95, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2483”, kazali su.

Zagreb ima 28 novih slučajeva, a među zaraženima je i dijete jednog vrtića iz zapadnog dijela grada zbog čega su tete i djeca s kojima je dijete bilo u grupi stavljeni u izolaciju.

Šostar je kazao da se djetetov otac vratio iz Kazahstana te da je zaražena cijela porodica, trudna supruga i još jedno dijete. Trenutno je na području Grada Zagreba zabilježeno 79 aktivnih slučajeva.

Na području Primorsko-goranske županije 10 je novih slučajeva zaraze koronavirusom. Svih deset slučajeva osobe su bez simptoma, među njima je pet pomoraca te 5 osoba koje su povezane s poznatim aktualnim žarištima. Prema riječima Mićovića, u pitanju je Zadar, Đakovo, BiH, Slovenija i KBC Sestara milosrdnica u Zagrebu.

Četiri uzorka pozitivna na koronavirus u Zadru nemaju veze s teniskim turnirom – riječ je o tročlanoj porodici iz Bugarske koja radi u Sjevernoj Makedoniji, a imaju kuću u Novalji i hrvatskoj državljanki koja se vratila iz Slovenije. Izvijestio je to epidemiolog Alan Medić ispred zadarske poliklinike.

“Suprug koji je došao u posjet porodici imao je simptome, pretpostavili su da će biti zaraženi i došli su u Zadar na testiranje. Svih troje su pozitivni, borave u apartmanu i u dogovoru s HZJZ-om čekamo odobrenje za prihvat u njihovoj zemlji”, rekao je Medić.

Četvrta osoba je hrvatska državljanka koja se vratila iz Slovenije, a nakon testiranja identificirani su njezini jedini kontakti – otac i majka, dodao je.