Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Franjo Toljanić

U Hrvatskoj poginuo poznati vinar, otac dvanaestero djece

Franjo Toljanić

Nesreća se dogodila kada je, iz još nepoznatih razloga, pao sa motora. Nakon provedenog uviđaja, bit će poznati i uzroci ove tragedije

Sinoć se u mjestu Vrbnik na otoku Krku dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je poginula jedna osoba, a Novi list neslužbeno saznaje da je stradali Franjo Toljanić, svjetski poznati vinar iz Vrbnika.

Nesreća se dogodila kada je, iz još nepoznatih razloga, pao sa motora. Nakon provedenog uviđaja, bit će poznati i uzroci ove tragedije.

Inače, Franjo Toljanić, poznati vinar, ugostitelj i hotelijer iz Vrbnika, bio je otac dvanaestero djece.

Nezgoda se dogodila na prilazu Vrbniku u neposrednoj blizini reciklažnog dvorišta Vrbnik.

Franjo Toljanić je 2016. godine otvorio prvi hrvatski vinotel, butik hotel “Gospoja”, koji je sagrađen prema projektu renomiranog riječkog arhitekta Idisa Turata. Radilo se o 35 miliona kuna teškoj investiciju, a hotel je kategoriziran sa četiri zvjezdice.

Tada je Toljanić u razgovoru za “Jutarnji” otkrio da je to bio logičan nastavak niza investicija koje je njegova porodica započela još 1987., kada su njegovi roditelji, poljoprivrednici koji su se cijeli život bavili vinogradarstvom i stočarstvom, otvorili prvi pansion, u kojem su još kao tinejdžeri počeli raditi on i sestra.

Toljanići su se postupno širili i razvijali tako da su restoran i vinariju s njihovom prvom žlahtinom na tržištu otvorili 1995. godine, 1999. su proširili restoran, a kasnije sagradili novu vinariju na ulazu u Vrbnik.

Toljanić je za svoj rad dobio brojne nagrade, među kojima se posebno ističe priznanje za menadžera 2018. godine u izboru Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika.