Prognoza vremena

Za dane vikenda se očekuju lokalni pljuskovi, ali i temperature preko 30 stepeni

ramsko

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C, na jugu zemlje do 30°C

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim satima po Bosni su mogući lokalni pljuskovi, uglavnom na području Krajine i sjevera Bosne, rijetko i u centralnim područjima.

Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 14°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C, na jugu zemlje do 30°C.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 13°C, a najviša dnevna temperatura zraka oko 26°C, navodi se iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U nedjelju će u Bosni i Hercegovini biti retežno oblačno vrijeme. Širom Bosne su mogući lokalni pljuskovi sa slabom grmljavinom. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar slab jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje od 16 do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26°C, na jugu zemlje do 30°C.

U ponedjeljak se također očekujepretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi sa grmljavinom se prognoziraju u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar umjerene jačine istočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C, na jugu zemlje do 32°C.