Globus

opatija

U Hrvatskoj uhapšen muškarac iz BiH: Imao lažne dokumente, tražio ga Interpol

07/07/2022
Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Njih trojicu, u dobi od 39 do 44 godine, zatekli su policijski službenici 5. jula pri redovnoj kontroli saobraćaja

Trojica državljana Bosne i Hercegovine uhićena su danas na području Opatije jer je jedan od njih imao lažne lične dokumente, a utvrđeno je da je počinitelj teških kažnjivih djela, a ostale se sumnjiči za pomaganje, izvijestila je Policijska uprava primorsko-goranska.

Njih trojicu, u dobi od 39 do 44 godine, zatekli su policijski službenici 5. jula pri redovnoj kontroli saobraćaja. Vozili su se u Audiju A8 bugarskih nacionalnih oznaka, a 44-godišnjak je kao putnik pokazao lažnu osobnu ispravu s podacima slovenskog državljanina.

Tražio ga Interpol

Policijski službenici su posumnjali u vjerodostojnost dokumenta te priveli svu trojicu na kriminalističko istraživanje. Utvrđeno je da je taj 44-godišnjak koristio lažnu osobnu iskaznicu jer je za njim bila raspisana Interpolova potraga zbog počinjenja teških kažnjivih djela. Uz pomoć kolega iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije, hrvatski policajci su utvrdili da ga se tereti za organizirani kriminal.

Predan je pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, zajedno s dvojicom 39-godišnjaka koje se sumnjiči za pomaganje nakon počinjenja kažnjivog djela.

Moguće izručenje

Korisnik lažne osobne isprave je doveden i sucu istrage radi postupka izručenja drugoj državi.

Kako je istaknula policija, to istraživanje rezultat je izvrsne suradnje koju hrvatska policija ostvaruje s kolegama u regiji, ali i na europskom, odnosno svjetskom području putem Interpola i drugih institucija radi sprječavanja kriminalnih aktivnosti te otkrivanja i sankcioniranja počinitelja.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.