Globus

U posljednja 24 sata

U Hrvatskoj umrle dvije starije osobe, bile su na respiratoru

09/06/2020
Ilustracija

Stožer je izmijenio odluku o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja za vrijeme epidemije

Hrvatski nacionalni stožer civilne zaštite izvijestio je u utorak da nema novih oboljelih, umrle su još dvije osobe u KBC-u Split, a od 15. juna moguće je održavanje sportskih natjecanja uz prisustvo gledatelja.

“Broj novooboljelih u Hrvatskoj u 24-satnom razdoblju je nula, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2247”, priopćili su iz Stožera.

Preminule su su još dvije osobe ženskog spola u Kliničkom bolničkom centru u Splitu. Obje su rođene 1941. godine i bile su na respiratoru, prenosi Hina.

Stožer je izmijenio odluku o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja za vrijeme epidemije.

Time se od 15. juna, s obzirom na vrlo dobru epidemiološku situaciju, omogućava održavanje sportskih takmičenja uz prisustvo gledatelja.

“Naravno, budući da je još uvijek potreban oprez Hrvatski zavod za javno zdravstvo izradit će preporuke o načinu na koji će gledatelji moći biti prisutni na sportskim takmičenjima”, poručio je Stožer.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.