Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bliski istok

U izraelskim napadima u Pojasu Gaze ubijeno deset Palestinaca

Gaza
Foto: YASSER QUDIH/XINHUA/Pixsell

U izraelskim napadima u Pojasu Gaze od 7. oktobra ubijeno je 31.341 osoba i 73.134 ranjeno od kojih su većina djeca i žene. Hiljade žrtava još je pod ruševinama

Najmanje osam Palestinaca je ubijeno u četvrtak u izraelskom zračnom napadu na skladište za distribuciju pomoći u izbjegličkom kampu Nuseirat u središnjem Pojasu Gaze, saopćili su lokalni izvori.

Pored toga, dvojica Palestinaca su ubijena i mnogi ranjeni u izraelskom bombardiranju četvrti Šejh Radwan u gradu Gazi, saopćili su svjedoci i lokalni izvori.

Istovremeno, izraelski ratni avioni izveli su intenzivne napade na kuću zapadno od izbjegličkog kampa Shati u gradu Gazi. Broj žrtava i šteta prouzrokovane napadom za sada je nepoznat.

U međuvremenu, Palestinsko društvo Crvenog polumjeseca javilo je da su njegovi timovi uspjeli izvući tijela 15 ubijenih iz naselja Hamad City u Khan Younisu, na jugu Pojasa Gaze, nakon povlačenja izraelskih okupacionih snaga. Žrtve su prevezene u bolnicu Mučenici Al-Aqse u Deir al-Balahu.

U izraelskim napadima u Pojasu Gaze od 7. oktobra ubijeno je 31.341 osoba i 73.134 ranjeno od kojih su većina djeca i žene. Hiljade žrtava još je pod ruševinama, prenosi palestinska zvanična novinska agencija WAFA.