Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

postignut dogovor

Potpisan ugovor: Povećane plaće uposlenika kulture u Kantonu Sarajevo

Foto: Facebook

Obje strane su bile vrlo ekspeditivne i pragmatične pa je u vrlo kratkom roku došlo do potpisivanja ovog vrlo respektabilnog dokumenta

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk i predsjednik Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture Bosne i Hercegovine Kantonalni odbor Kantona Sarajevo Admir Šuvalić, uz prisustvo ministara kulture i sporta i finansija Kenana Magode i Afana Kalamujića, danas su potpisali tekst Kolektivnog ugovora o izmjenama Kolektivnog ugovora za djelatnost kulture u Kantonu Sarajevo.

Ugovorom je predviđeno povećanje iznosa plaća uposlenika kulture u Kantonu Sarajevo. Dogovoreno povećanje nije linearno, a koeficijenti za svako radno mjesto su povećani, s tim da u većem procentu rastu najniži, a u manjem procentu najviši koeficijenti.

Finansijska sredstva za plaće i naknade i druga primanja radnika u ustanovama kulture, predviđena ovim kolektivnim ugovorom, planiraju se i osiguravaju u budžetu Kantona Sarajevo, odnosno osnivača.

Obje strane su bile vrlo ekspeditivne i pragmatične pa je u vrlo kratkom roku došlo do potpisivanja ovog vrlo respektabilnog dokumenta.

Zahvaljujemo pregovaračkom timu Vlade KS na uloženom naporu da se prihvate zahtjevi Sindikata i da se sve završi na vrlo dostojanstven način uz puno uvažavanje svih učesnika pregovora.

NOVI KOLEKTIVNI UGOVOR !!!Sindikat i Vlada KS su potpisivanjem izmjena i dopuna KU za djelatnost kulture ostvarili…

Posted by SSVOONKBiH-Kantonalni odbor Kanton Sarajevo on Thursday, March 14, 2024