Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

99 novozaraženih

U Kini u zadnja 24 sata nije umrla niti jedna osoba zaražena koronavirusom

Korona Kina

Kina je uspjela u velikoj mjeri zaustaviti širenje koronavirusa, a epicentri pandemije preselili su se na tlo Evrope i Sjeverne Amerike

Nacionalna zdravstvena komisija Kine saopćila je da u protekla 24 sata u toj zemlji nije umrla niti jedna osoba zaražena koronavirusom, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju se navodi da je proteklog dana u Kini otkriveno 99 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a da je 97 zaraženih osoba stiglo iz inozemstva, dok su samo dva slučaja zaraze registrirana kod ljudi unutar te zemlje.

Iz bonica u Kini jutros je otpušteno još 50 izliječenih osoba.

Prema posljednjim podacima u Kini je koronavirusom ukupno zaraženo 82.052 ljudi, od čega je umrlo 3.339 oboljelih, a izliječeno je 77.575 zaraženih osoba.

Koronavirus se krajem prošle godine pojavio u kineskom gradu Wuhanu, a Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) je 11. marta ove godine proglasila globalnu pandemiju COVID-19.

Kina je uspjela u velikoj mjeri zaustaviti širenje koronavirusa, a epicentri pandemije preselili su se na tlo Evrope i Sjeverne Amerike.

Prema podacima Univerziteta “Johns Hopkins”, u svijetu je koronavirusom zaražena 1,783.941 osoba. Od posljedica zaraze umrlo je 108.994 oboljelih, a izliječene su 405.972 osobe.