Hrvatska

U kombiju pronašli skoro 200 kg marihuane, uhapšen 24-godišnjak

marihuana mup hrvatske (1)

Vizualnim pregledom unutrašnjosti vozila uočeno je više torbi ispunjenih nepoznatom materijom za koju se posumnjalo da bi se moglo raditi o drogi cannabis marihuani

Djelatnici Policijske uprave karlovačke u više torbi pronašli su više paketa s ukupno 199,2 kilograma zelene biljne materije za koju je utvrđeno da se radi o drogi cannabis marihuana, javlja Anadolu Agency (AA).

U subotu, 24. oktobra, na odmorištu autoceste A1 u Draganiću, policijski službenici Ravnateljstva policije zaustavili su kombi vozilo zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 24-godišnjak, navodi PU karlovačka, kao i da je vizualnim pregledom unutrašnjosti vozila uočeno više torbi ispunjenih nepoznatom materijom za koju se posumnjalo da bi se moglo raditi o drogi cannabis marihuani.

“Daljnje postupanje preuzeli su policijski službenici Policijske postaje Karlovac koji su temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Karlovcu izvršili pretragu vozila kojom prilikom je u više torbi pronađeno više paketa s ukupno 199,2 kilograma zelene biljne materije za koju je preliminarnim testiranjem utvrđeno da se radi o drogi cannabis marihuani, a za koju se sumnja da je bila namijenjena neovlaštenoj prodaji ili neovlaštenom stavljanju u promet”, navodi PU karlovačka.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama 24-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku te će uz kaznenu prijavu biti doveden na nadležno državno odvjetništvo.

U ovoj godini ovo je najveća pojedinačna zapljena te vrste droge na karlovačkom području, a ujedno ovo je još jedan u nizu rezultata aktivnosti policije koje se provode s ciljem podizanja razine sigurnosti i sprečavanja nezakonitih radnji, prioćeno je iz MUP-a.