Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Njemačkoj uhapšen Crnogorac: Je li samo krijumčar oružja?

njemacka-policija

Njemački mediji javljaju o krijumčaru oružja iz Crne Gore kojeg je 5. novembra uhapsila bavarska policija. “Uhapšeni muškarac vjerovatno je povezan s napadima u Parizu”, navode medijski izvještaji.

Vijest je prva objavila bavarska javna televizija Bayerischer Rundfunk, a uhapšen je 51-godišnji muškarac u čijem je automobilu pronađeno nekoliko poluautomatskih pušaka, ručnih granata i eksploziv.

Glasnogovornik lokalne jedinice za suzbijanje kriminala je potvrdio izvješće za Reuters, ali odbio komentirati medijske špekulacije o povezanosti s jučerašnjim pokoljem u Parizu. “Trgovina oružjem je dobro utemeljen posao,” rekao je glasnogovornik.

Prema javnoj televiziji, bavarske vlasti su o hapšenju Crnogorca odmah izvijestile svoje kolege u Francuskoj zbog utemeljene sumnje da je on putovao u Pariz, piše DW.

Focus Online piše da je Crnogorac odbio odgovarati na pitanja policije te da nije angažirao niti advokata.

Informacija kako postoji navodna povezanost osobe crnogorskog porijekla s terorističkim napadima u Parizu je potpuna i zlonamjerna špekulacija, rekao je podgoričkoj agenciji MINA izvor iz crnogorske vlade.

“Radio navodi da su njemačke službe obavijestile francuske kolege, ali i crnogorsku policiju. Na pitanje bavarskog radija da li se to može povezati s napadima u Parizu iz kriminalističke policije Bavarske su priopćili da je riječ o potpunim spekulacijama i da se radi o krijumčaru oružja”, kazao je izvor iz vlade Crne Gore.

Pedesetjednogodišnji Podgoričanin V.V. nije islamske vjeroispovjesti i nema informacija da bi mogao biti povezan s terorističkim napadom u Parizu, potvrdili su iz crnogorske policije

Iz Uprave policije Crne Gore je priopćeno da je cirkularna molba za provjeru crnogorskog građanina koji je krijumčario oružje u Njemačkoj dostavljena prije nekoliko dana i da njemačka policija nije Podgoričanina dovodila u vezu s ekstremnim islamističkim organizacijama.