Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Teksas

U padu aviona poginule četiri osobe, jedna osoba preživjela

371b6f19-9d72-4d2e-85a9-119d7943bcc3

Nesreća se dogodila jučer tokom jutarnjih sati

U padu malog aviona u okrugu Lavaca u Teksasu poginula su četiri putnika, a jedan je ozlijeđen, priopćio je teksaški Odjel za javnu sigurnost. Nesreća se dogodila jučer tokom jutarnjih sati.

Preživjeli putnik je ozlijeđen te se nalazi u bolnici u obližnjem gradu Victoriji. Na fotografijama s mjesta nesreće vidi se olupina malog jednomotornog aviona kako leži na travnatom polju, okružena komadima krhotina, piše ABC.

Stanovnici područja na kojem se avion srušio kažu da je oko 11 sati tamo bilo maglovito i da je avion pao u blizini cesta koje se nalaze kilometar od zračne luke Yoakum Municipal u Teksasu.

Crkva Harvest u Germantownu objavila je na internetu jučer poslijepodne saopćenje identificirajući žrtve kao svoje članove. Crkva na području Memphisa rekla je da su Bill Garner, Steve Tucker, Tyler Patterson i Tyler Springer poginuli u nesreći.

“Svi su bili voljeni članovi Crkve žetve i njihov gubitak trenutačno nas ostavlja bez pravih riječi kojima bismo izrazili svoju tugu”, rekla je crkva, najavljujući da će njezin centar za bogoslužje biti otvoren za molitvu i vrijeme žalosti.

U objavi se navodi da je pastor Kennon Vaughan jedini preživjeli i da je u stabilnom stanju. Internetska stranica za praćenje letova FlightAware pokazala je kako se činilo da je letjelica poletjela iz Međunarodne zračne luke Memphis nekoliko sati prije nesreće i da je letjela iz Memphisa u Dallas prije samo nekoliko dana.

Nacionalni odbor za sigurnost u prometu objavio je priopćenje u kojem se kaže da istražuje pad aviona Piper PA-46-350P od 17. januara u blizini Yoakuma u Teksasu. Federalna uprava za zrakoplovstvo također će istražiti nesreću, piše ABC.