Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Podgorici ozlijeđeno 29 policajaca i privedeno 10 osoba

podgorica-neredi1

U jučerašnjim prosvjedima u organizaciji Demokratskog fronta u Podgorici ozlijeđeno je 29 policijskih službenika, medicinsku pomoć zatražilo je 26 građana, a 10 osoba privedeno je zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru, priopćeno je danas iz crnogorske Uprave policije.

“Deset osoba je privedeno zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru, od kojih je devet lišeno slobode, dok je jednoj osobi koje je maloljetno uručen prekršajni nalog”, kaže se u priopćenju koje prenosi Tanjug.

Kako se podsjeća, nakon konzultacija s tužiteljstvom, poslanici Andrija Mandić i Slaven Radunović su, shodno kvalifikaciji djela od strane nadležnog tužitelja, u zakonskom roku po nalogu tužitelja privedeni tužitelju, zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja.

“U sinoćnjim napadima na policijske službenike ozljede je zadobilo 29 policijskih službenika od čega je jedan policijski službenik zadobio teške tjelesne ozljede. Medicinsku pomoć u zdravstvenim ustanovama zatražilo je 26 građana”, navodi se u priopćenju policije.

Kako se dodaje, osobe koje su izazvale nasilje oštetile su 13 vozila policije.

“Kamenovano je više objekata među kojima i objekt Veleposlanstva Republike Albanije na kojem su nastala oštećenja na fasadi, kao i prostorije TV Pink M na kojima su polomljena stakla. Centru sigurnosti Podgorica je prijavljeno da su stakla polomljena na ukupno 26 objekata u gradu. Izvršeno je kazneno djelo teška krađa na provalan način u objektu zlatare Majdanpek “, rekli su iz policije.

Nadležna služba Uprave policije, kako je priopćeno, poduzet će mjere i radnje na utvrđivanju svih činjenica u vezi sa snimkom koji je objavljen u medijima, a na kojem je prikazana intervencija policije prema Miloradu Martinoviću.