Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uhapšeni poslanici DF-a u Podgorici pušteni na slobodu

podgorica-protesti5

Poslanici Demokratskog fronta, Andrija Mandić i Slaven Radunović, pušteni su večeras da se brane sa slobode, nakon što su saslušani u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, javlja Anadolu Agency (AA).

Oni su sinoć oko 22 časa privedeni u Centar bezbjednosti Podgorica, nakon što je policija prekinula protest DF-a. Više državno tužilaštvo u Podgorici utvrdilo je da postoji osnovana sumnja da su Mandić i Radunović, podstičući učesnike protesta na nasilni ulazak u skupštinu Crne Gore, počinili krivično djelo pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja.

Mandić i Radunović su pred državnim tužiocem iznijeli odbranu u prisustvu advokata koje su sami angažovali.

“Pošto je ocijenjeno da više ne postoje zakonski osnovi za zadržavanje, osumnjičeni su, nakon saslušanja, pušteni da se u daljem toku postupka brane sa slobode”, saopšteno je večeras iz Tužilaštva.

Mandić i Radunović su pušteni da se brane sa slobode večeras oko 20 časova. Prije toga, njihove kolege poslanici iz DF-a, kao i nekoliko simpatizera DF-a okupilo se ispred zgrade Vrhovnog tužilaštva. Oni su pokušali da razgovaraju sa vrhovnim državnim tužiocem Ivicom Stankovićem, ali do razgovora nije došlo.

Član Predsjedništva DF-a Predrag Bulatović kazao je da je sinoćni incident izazvan od struktura vlasti. Direktno su optužili sekretara Biroa za operativnu koordinaciju bezbjednosnih službi Veselina Veljovića da je “ubacio huligane”, kako bi izazvali nerede.

“On stoji iza kriminalnih grupa ljudi sa fantomkama koje su sinoć napravile nerede, i pozivamo Vrhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića da ispita sve. Njegov nalogodavac je Duško Marković i to je dovelo Crnu Goru do vanrednog stanja. Optužujemo i Mila Đukanovica da je doveo Crnu Goru u vanredno stanje i porušio ustavni poredak”, rekao je Bulatović.