Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

crne brojke

U posljednja 24 sata u Španiji preminulo 849 osoba zaraženih koronavirusom

spanija korona

U Španiji je zbog COVID-19 hospitalizirano 49.243 ljudi, a oko 20.000 osoba se oporavilo

U Španiji je u posljednja 24 sata preminulo 849 osoba zaraženih novim tipom koronavirusa, čime je broj smrtnih slučajeva povećan na 8.189, pokazuju podaci Ministarstva zdravstva te zemlje objavljeni u utorak, javlja Anadolu Agency (AA).

U Španiji je zbog COVID-19 hospitalizirano 49.243 ljudi, a oko 20.000 osoba se oporavilo. Potvrđeno je više od 9.000 novih slučajeva zaraze, odnosno ukupno 94.417.

Jučer su španske vlasti potvrdile da je oko 13.000 medicinskih radnika u zemlji zaraženo novim tipom koronavirusa.

Iako dodatna oprema nastavlja pristizati, medicinske asocijacije upozoravaju da ljekari i medicinski tehničari rade u nezdravim uslovima zbog nedostatka zaštitne opreme.

Lokalni mediji su izvijestili i o brojnim radnicima koji stoje u dugim redovima i čekaju zaštitnu opremu, za koju su mnogi kazali da je neadekvatna.

U ponedjeljak je saopćeno da je Fernando Simon, čelnik hitne pomoći u Španiji i lider aktivnosti vlasti u borbi protiv koronavirusa, zaražen novim virusom.

Maria Jose Sierra, koja je naslijedila Simona, ukazala je na ”promjenu trendova“ u evoluciji virusa u Španiji ističući da je proporcionalni broj novih potvrđenih slučajeva u padu.

U Španiji je poduzet niz mjera na sprečavanju širenja zaraze, a ove sedmice su pooštrene. Tako na stotine hiljada radnika više neće biti uključeno u mnogim osnovnim aktivnostima nego će ostati kući.