Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U pucnjavi iz vozila u pokretu ubijena jedna osoba u Strugi

415254_img650x420_img650x420_crop

Pucnjima iz vatrenog oružja iz vozila u pokretu danas je u Strugi ubijena jedna osoba, javlja Anadolu Agency.

Stefan Dimoski, portparol područne policijske jedince Ohrid, pri Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Makedonije, u izjavi za AA potvrdio je da se ubistvo desilo danas oko 13,15 sati u Ulici Marksa i Engelsa.

“Danas oko 13,15 sati u Ulici Marksa i Engelsa iz vozila u kretanju marke ‘golf’ pucano je u žitelja Struge, rođenog 1973. godine. Uviđaj je u toku, a predvodi ga javni tužitelj. Policija preduzima sve mjere na pronalaženju vozila i traga za počiniocima djela.

Dio makedonskih medija je već informisao o identitetu ubijene osobe, kao i o njegovoj radnoj poziciji i partijskoj pripadnosti. Ipak, mi to sve do kraja uviđaja ne možemo izjaviti, sada je najvažnije da se pronađe izvšitelj ili izvršitelji djela”, kazao je Dimoski.

Mada policija to zasad ne može potvrditi, jer je u toku uviđaj, makedonski mediji prenose kako je ubijen Argetim Asani, zamjenik direktora Uprave javnih prihoda Makedonije

Kako prenose makedonski i mediji u regiji, ubijen je zamjenik direktora Uprave javnih prihoda Makedonije Argetim Asani (42), koji je član Demokratske unije za integraciju (DUI), koalicionog partnera vladajuće VMRO-DPMNE.

Inače, ovo je druga pucnjava u posljednjih nekoliko dana koja je završila smrtnim ishodom. Prije dva dana u kumanovskom naselju Bedinje ubijen je Xhemail Rexhepi, poznat kao komandant Ščiponja, a ranjene su dvije osobe. U vezi sa ovim slučajem, jučer je MUP Makedonije priveo dvije osobe.