Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Manje se i testira

U Sloveniji 362 novozaražena, manji i broj hospitaliziranih

slovenija policija (1)

Umrlo je 6 pacijenata, jedan manje nego dan ranije, objavila je vlada u nedjelju

U Sloveniji su u zadnja 24 sata uz smanjen opseg testiranja potvrđene 362 zaraze novim koronavirusom, ali se postotak pozitivnih testova smanjio u odnosu na prethodni dan, a manje je i oboljelih u bolnicama.

Sa 1827 PCR testova otkrivene su 362 infekcije, uz udio pozitivnih nalaza 19,8 posto, manje nego prethodni dan kad je novozaraženih bilo 1017, a svaki četvrti test pozitivan.

Iz bolnica je u zadnja 24 sata otpušteno 35 covid pacijenata, u bolnicama je 605 oboljelih, a na intenzivnim odjelima njih 152 dok je u subotu bilo hospitalizirano 616 ljudi. Umrlo je 6 pacijenata, jedan manje nego dan ranije, objavila je vlada u nedjelju.

Trenutni broj aktivnih slučajeva iznosi 9526, a ukupno je cijepljeno 426.043 ljudi barem jednom dozom cjepiva protiv Covida-19, objavilo je slovensko ministarstvo zdravstva.

Ministarstvo vanjskih poslova objavilo je da je Slovenija s Mađarskom postigla bilateralni dogovor o međusobnom priznavanju testova na zarazu koronavirusom i bilateralnom priznanju dokumenata o cijepljenju koji će se za ulazak u zemlju priznavati na obje strane kao dokaz imuniteta. Pri tome će Slovenija za mađarske državljane priznavati i potvrde o cijepljenju ruskim i kineskim cjepivima, prenosi Hina.