Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

korona virus

U Sloveniji broj zaraženih se popeo na 25, među njima je i vodeći čovjek ljubljanskog UKC-a

slovenija

Najviše slučajeva sekundarne zaraze, odnosno prijenosa infekcije s osoba koje su boravile u inostranstvuna druge s kojima su bili kontaktu u Sloveniji je na jugozapadu Slovenije, pa su posebne, strože mjere zaštite proglašene za područje Novoga Mesta, Črnomelja i Metlike

Broj zaraženih koronavirusom povećao se u ponedjeljak navečer za dva pa je sada u Sloveniji ukupno zaraženo 25 osoba, potvrdio je ministar zdravstva Aleš Šabeder.

Kako javlja Slovenska tiskovna agencija STA, neslužben podatak je da se među dvojicom novozaraženih nalazi i jedan od vodećih ljudi u Sveučilišnom kliničkom centru (UKC) u Ljubljani.

Najviše slučajeva sekundarne zaraze, odnosno prijenosa infekcije s osoba koje su boravile u inostranstvuna druge s kojima su bili kontaktu u Sloveniji je na jugozapadu Slovenije, pa su posebne, strože mjere zaštite proglašene za područje Novoga Mesta, Črnomelja i Metlike.

Direktor bolnice u Novom Mestu kazao je da su u ponedjeljak obavili 50-ak testiranja na koronavirus, a problematičan je bio dolazak jednog inficiranog na urgentni odjel bez prethodne najave iako se po protokolu najprije morao javiti svome liječniku, a onda biti testiran na izoliranom mjestu, tzv. ulaznoj točki za testiranje kojih je u Sloveniji ukupno 16 po svim regijama.

Bolnica u Novom Mestu objavit će u utorak rezultate još preko dvadeset testiranja koja su u toku, prenosi Hina.