Raste broj zaraženih

U Sloveniji se nastavlja kritično razdoblje, uveden “lockdown”

slovenija

Slovenija je dosad registrirala 22.952 zaraženih i 240 umrlih od posljedica covida-19

U Sloveniji je u posljednja 24 sata potvrđeno 1675 novih slučajeva koronavirusa i petero umrlih od posljedica covida-19, objavilo je u nedjelju ministarstvo zdravstva, čime se nastavlja vrlo kritično razdoblje epidemije zbog kojeg je u zemlji uveden lockdown od najmanje sedam dana.

Broj dnevnih zaraza manji je od rekordnih 1961 u subotu, ali je postotak potvrđenih slučajeva u testiranoj populaciji najviši, gotovo 30 posto.

I dalje se povećava broj oboljelih u bolnicama u kojima je trenutno 508 pacijenata, od čega 71 na intenzivnim odjelima.

Slovenija je dosad registrirala 22.952 zaraženih i 240 umrlih od posljedica covida-19.

Ministar zdravstva Tomaž Gantar donio je uredbu kojom se za 14 dana obustavljaju sve zdravstvene usluge koje nisu hitne kako bi se prioritet dao oboljelima od covida-19.

Najavio je da će se ubuduće u rad u bolnicama moći uključiti i privatni zdravstveni sektor s koncesijom, liječnici pripravnici i specijalizanti.

“Lockdownom” koji je vlada proglasila u subotu zatvorene su trgovine, osim onih koji nude hranu i osnovne potrepštine, ugostiteljski objekti, frizerski i kozmetički saloni, teretane, bazeni, kina, kulturne ustanove, autopraonice.

I dalje je na snazi zabrana napuštanja stalnog boravišta, nastava u školama i fakultetima odvija se na daljinu, a od ponedjeljka neće raditi vrtići, prenosi Hina.