Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pandemija

U Španiji za 24 sata umrlo 769 osoba, od Kine nabavili 640.000 testova koji – ne rade

testovi

Od posljedica zaraze umrlo je ukupo 4.858 osoba, a u toj zemlji je potvrđeno 64.059 slučajeva zaraze, podaci su kojim raspolaže Ministarstvo zdravstva Španije

Španija je u petak saopćila da je u posljednja 24 sata potvrđeno 769 smrtnih slučajeva uzrokovanim novim tipom korona virusa, što je najviše na dnevnom nivou otkako je izbila zaraza u toj zemlji, javlja Anadolu Agency (AA).

Od posljedica zaraze umrlo je ukupo 4.858 osoba, a u toj zemlji je potvrđeno 64.059 slučajeva zaraze, podaci su kojim raspolaže Ministarstvo zdravstva Španije.

Španski biolog Jose Antonio Lopez Guerrero za španske medij La Sexta izjavio je kako je vjerovatno 10 do 15 puta više zaraženih nego što ima potvrđenih podataka.

Kako je objavio El Pais, španske vlasti su od Kine nabavile 640.000 testova, ali je kasnije utvrđeno da nisu funkcionalni.

Lokalne vlasti su saopćile da je poslan hitan zahtjev međunarodnoj zajednici za dodatni broj medicinskih radnika i nada se da će iz inostranstva doći 200 ljekara i medicinskih tehničara.

Očekuje se da će danas vlasti odobriti uredbu kojom se vanredno stanje produžava do 12. aprila.

Španija je 14. marta proglasila vanredno stanje.