Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

veliki rast

U Španiji za 24 sata umrlo 96 osoba, broj mrtvih povećan na 288

spanija

Prema podacima Ministarstva zdravstva, broj zaraženih od jučer je povećan za 1.600, čime je bilans povećan na 7.753 osoba širom Španije

U posljednja 24 sata od posljedica korona virusa u Španija zabilježeno je još 96 smrtnih slučajeva, čime je broj mrtvih povećan na 288, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema podacima Ministarstva zdravstva, broj zaraženih od jučer je povećan za 1.600, čime je bilans povećan na 7.753 osoba širom Španije.

Naveli su da je u Španiji zabilježen najveći broj smrtnih slučajeva i zaraženih na dnevnoj bazi. Radi se o najbržem širenju korona virusa. Najviše je pogođen Madrid gdje je zabilježeno 213 smrtnih slučajeva, a broj zaraženih je povećan na 3.544.

Odlukom španske vlade uvedeno je ograničenje kretanja po cijeloj zemlji u okviru vanrednog stanja koja je stupila na snagu u subotu navečer.

U zemlji je dozvoljen rad samo apotekama, tržnicama, brijačnicama i trgovinama sa hemijskim potrepštinama.

Građani mogu izaći na ulicu samo ukoliko moraju na posao, da podignu novac iz banke, da odu do apoteke ili bolnice.

Od danas, nacionalna i lokalna policija patrolira gradskim centrima. Policija provjerava ljude koje vide na ulici i pita ih kuda idu.

Kazna za one koji se ne pridržavaju mjera iznosit će od 100 do 600 eura. Trgovi i ulice španskih gradova su uglavnom prazne.