U posljednja 24 sata

U Srbiji još 409 zaraženih koronavirusom, deset osoba preminulo

S obzirom da dolazi vikend, Kon je upozorio da je važno provoditi mjere kako se “ne bismo potpuno vratili u nestabilnu situaciju”

U posljednja 24 sata u Srbiji je potvrđeno još 409 slučajeva zaraze koronavirusom, a preminulo je još 10 osoba, priopćeno je na konferenciji za novinare Kriznog stožera te zemlje.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da za tri sljedeća dana u covid-bolnicama u Beogradu ima dovoljno mjesta i dodao da neće morati preraspoređivati pacijente ili iz Beograda u unutrašnjost ili iz unutrašnjosti u Beograd.

Najavio je i smjenu ljekara i medicinskog osoblja koje je radilo prethodnih 15 dana, a koji će sada ići na pauzu, a zamijenit će ih druge kolege, prenosi RTS.

“Smanjivanje broja zaraženih direktno ovisi od discipline građana”, rekao je epidemiolog Predrag Kon i dodao da u Beogradu postoji jasno zaravnjenje, čak i početak snižavanja brojeva i da je očekivano da se to nastavi.

S obzirom da dolazi vikend, Kon je upozorio da je važno provoditi mjere kako se “ne bismo potpuno vratili u nestabilnu situaciju”.