Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Srbiji uhapšeno 46 osoba zbog mita i korupcije

nebojsa-stefanovic32

Ministar unutarnjih poslova Republike Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da je širokom akcijom uhićenja “Skener” uhićeno 46 osoba osumnjičenih za gospodarski kriminal, pranje novca i mito, koje su na taj način oštetile proračun za više od sedam miliona dinara, javlja Tanjug.

Stefanović je na konferenciji za novinare rekao da se uhićeni terete da su oštetili proračun Republike Srbije, AP Vojvodine i više općina u Srbiji za sedam miliona eura.

On je rekao da je među tim osobama i pet koje se sumnjiče da su od 2009. godine do danas izvršile više kaznenih djela pranja novca i prikrivali vlasništvo nad lokalima na Zlatiboru i stanovima, iako su znali da taj novac možda potječe od prodaje narkotika.

Na pitanje je li riječ o novcu Darka Šarića, Stefanović je odgovorio da se radi o kaznenom djelu pranja novca i da je novac uložen u kupnju nekretnina, dok je načelnik SBPOK rekao da ne može pružiti više informacija jer je postupak u tijeku, ali da novac u svakom slučaju potječe od krijumčarenja narkotika,

Među uhićenima je i 15 pripadnika beogradske prometne policije, koji su izvršili kazneno djelo primanja mita, čime je pričinjena materijalna šteta od tri milijuna dinara.

Uhićen je i sudac za prekršaje u Guči zbog primanja mita, kao i službenica MIO fonda koja je unosila fiktivni radni staž pojedinim građanima čime je proračun oštećen za 4,5 milijuna dinara.
Među uhićenima je i bivši predsjednik općine Iđoš zbog zlouporaba prilikom izgradnje škole, kad je Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine oštećen za osam milijuna dinara, kao i policijski službenik u Sremskoj Mitrovici, koji je obavještavao nelegalne trgovce duhanom o kontrolama.

Stefanović je rekao da je borba protiv korupcije vrlo važna i da će policija pokazati da će svi koji to čine biti sankcionirani i snositi odgovornost.