Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hrvatska

U strašnoj nesreći u tunelu poginuo proslavljeni olimpijac

tunel pecine rijeka nesreca
Foto: Pixsell

Novom listu danas je iz više izvora potvrđen identitet 50-godišnjaka koji je na mjestu poginuo u sinoćnjoj stravičnoj nesreći u tunelu Pećine, jednog od dvojice za koje je koban bio sudar ‘minija’ i teretnog vozila

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć na DC 404 u tunelu Pećine u Rijeci u Hrvatskoj smrtno su stradala dva hrvatska državljana, a trojica su povrijeđena, izvijestila je u subotu primorsko-goranska policija.

U nesreći koja se dogodila oko 21,40 sati učestvovali su putničko i teretno vozilo riječkih registracijskih oznaka.

Uviđajem je rukovodio zamjenik općinskog državnog odvjetnika i prema dosad utvrđenom do nesreće je došlo kada se 19-godišnji vozač putničkog vozila kretao neprilagođenom brzinom iz smjera Vežice prema centru Rijeke. U jednom trenutku u nepreglednom zavoju izgubio je nadzor nad vozilom i prešao na lijevu stranu kolovoza te se direktno sudario s teretnim vozilom iz suprotnog smjera kojim je upravljao 62-godišnjak.

Od siline udarca osobno vozilo se okrenulo na kolovozu i pritom su trojica putnika ispala iz vozila. Njih dvojica, starosti 19 i 50 godina, su nažalost, preminuli na mjestu događaja, dok su vozač i treći putnik povrijeđeni.

Povrijeđenim osobama medicinska pomoć je pružena u KBC Rijeka i obojici vozača dijagnosticirane su teške povrede, dok je 20-godišnji putnik iz putničkog vozila lakše povrijeđen.

Za vrijeme provedbe uviđaja od 21,45 sati do 4 sata ujutro saobraćaj kroz tunel Pećine bio je obustavljen za sva vozila i odvijao se obilaznim pravcima.

Novom listu danas je iz više izvora potvrđen identitet 50-godišnjaka koji je na mjestu poginuo u sinoćnjoj stravičnoj nesreći u tunelu Pećine, jednog od dvojice za koje je koban bio sudar ‘minija’ i teretnog vozila.

Radi se o Antoniju Račkom, Delničaninu s riječkom adresom, proslavljenom hrvatskom skijaškom olimpijcu i učesniku Zimskih olimpijskih igara u norveškom Lillehammeru 1994., te japanskom Naganu četiri godine kasnije.

Neslužbeno, Novi list doznaje i kako je među povrijeđenima u nesreći njegov sin.