Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Egipat

U sudaru autobusa i kamiona na autoputu poginule najmanje 23 osobe

kam

Sudar se desio u pokrajini Minya, na glavnom autoputu koji povezuje prijestolnicu Kairo s jugom zemlje. Autobus se kretao prema Kairu, sudeći po saopćenju lokalne vlade

Najmanje 23 osobe su poginule i najmanje 30 je povrijeđeno kada je putnički autobus udario u parkirani kamion s prikolicom u utorak ujutru, saopćile su vlasti.

Sudar se desio u pokrajini Minya, na glavnom autoputu koji povezuje prijestolnicu Kairo s jugom zemlje. Autobus se kretao prema Kairu, sudeći po saopćenju lokalne vlade.

Vozač kamiona je mijenjao gume pokraj ceste kada je autobus udario u njegov kamion, u blizini grada Malawi, oko 220 kilometara južno od Kaira. Snimci s mjesta nesreće koje su postavile lokalne vlasti prikazuju autobus, teško oštećen u prednjoj polovini.

Ambulantna vozila požurila su na mjesto nesreće kako bi prebacili povrijeđene u bolnice u Minyai.

Ministarstvo zdravstva saopćilo je da je najmanje 16 povrijeđenih otpušteno iz bolnica nakon što su bili podvrgnuti medicinskom tretmanu.

Na hiljade ljudi pogine svake godine u saobraćajnim nesrećama u Egiptu, koji ima lošu reputaciju po pitanju sigurnosti na cestama. Sudari su uglavnom izazvani prebrzom vožnjom, nemarom, lošim cestma i slavom provedbom saobraćajnih zakona, prenosi AP.