Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

autocesta a1

U sudaru u Hrvatskoj poginuo vozač, formirale se kolone duge 18 kilometara

nesreca – hrvatska

Sudarila su se tri vozila, te je smrtno stradao jedan austrijski državljanin

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na autocesti A1, na 158. kilometru u pravcu Zagreba, u subotu oko 9 sati poginula je jedna osoba, javlja Novi list.

Nesreća se dogodila između odmorišta Janjče i tunela Grič, a u sudaru su učestvovala tri vozila.

U automobilu Hyundai Santa Fe austrijskih registarskih oznaka poginula je jedna muška osoba, dok su preostala tri putnika iz tog vozila prošla bez ozljeda.

Iz smrskanog automobila preživjele putnike oslobodili su pripadnici vatrogasne jedinice stacionirani na A1. Do nesreće je došlo iz za sada još neutvrđenih razloga.

Uviđaj na mjestu nesreće obavlja državna odvjetnica i policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske. Saobraćaj na ovoj dionici je usporen i odvija se jednom (pretjecajnom) trakom, a prema informacijama Hrvatskog autokluba, formirala se kolona duga 18 kilometara.

Prema riječima općinske državne odvjetnice iz Gospića Maše Jurjević s mjesta nesreće, sudarila su se tri vozila, te je smrtno stradao jedan austrijski državljanin.

Još je nekoliko osoba prevezeno u bolnicu u Gospiću, ali prema povratnim informacijama nitko od njih nije teže ozlijeđen i nije zadržan na liječenju.

O uzroku nesreće i odgovornosti sudionika za sada se ne može ništa reći jer, kako je Jurjević kazala Hini, uviđaj još traje, a morat će se provesti i vještačenja.