Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

šokantna snimka

U trenutku napada u Moskvi policajci snimljeni kako napuštaju dvoranu s civilima!?

moskva napad dvorana
FOTO: Screenshot
U trenutku napada u dvorani je bilo uniformisanih osoba

Od ruskih službi sigurnosti se traži i da objasne zašto je pripadnicima “Rosgvardie” i FSB trebalo više od sat vremena da stignu na mjesto pokolja

Četvorica osumnjičenih za stravičan teroristički napad u koncertnoj dvorani na periferiji Moskve danas su dovedeni u istražne prostorije u ruskoj prijestonici. Pojavila se snimka njihovog privođenja, s vezanim rukama na leđima i povezima preko očiju.

osumnjiceni za napad u moskvi
FOTO: Screenshot

U isto vrijeme na internetu se pojavila snimka iz unutrašnjosti dvorane gdje se desio stravični napad u večernjima satima 22. marta. Na snimci se vidi da je u trenutku kada je napad počeo unutar objekta bilo i uniformisanih snaga bezbjednosti.

No, uniformisane osobe, kako se može vidjeti na snimci, kreću se prema izlazu, zajedno sa uplašenim civilima. Jedan od uniformisanih muškaraca na snimci vodio i policijskog psa.

Od ruskih službi sigurnosti se traži i da objasne zašto je pripadnicima “Rosgvardie” i FSB trebalo više od sat vremena da stignu na mjesto pokolja ako su njihove baze udaljena svega 10-tak minuta vožnje od koncertne dvorane.