Globus

Raste broj zaraženih

U Turskoj još sedam ljudi umrlo od posljedica koronavirusa

23/03/2020
Ilustracija

U Turskoj je dosad korona virusom zaraženo ukupno 1.529 osoba, a od posljedica zaraze preminuo je 37 oboljelih

Ministar zdravstva Republike Turske Fahrettin Koca saopćio je da je u Turskoj danas zabilježeno sedam novih smrtnih slučajeva izazvanih koronavirusom i da su potvrđena još 293 slučaja zaraze tim virusom, javlja Anadolu Agency (AA).

“U protekla 24 sata dobili smo rezultate za 3.672 testa na korona virus. Utvrđena su 293 nova slučaja zaraze. Uprkos naporima koje ulažemo, bolest je pobijedila sedam naših pacijenata“, saopćio je Koca na Twitteru.

Resorni turski ministar Koca posebno je poslao upozorenje mladim da ne misle da su izuzeti prijetnje aktuelne epidemije.

“Usporite tempo života. Ne izlažite se riziku. Ne nosite rizik kući. Ostanite kod kuće. Život može stati u kuću“, poručio je Koca.

U Turskoj je dosad korona virusom zaraženo ukupno 1.529 osoba, a od posljedica zaraze preminuo je 37 oboljelih.

Korona virus se krajem prošle godine pojavio u kineskom gradu Wuhanu. Potencijalno smrtonosni virus se brzo proširio na većinu zemalja, a Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) proglasila je globalnu pandemiju COVID-19.

Prema podacima portala “Worldometer“, koronavirusom je dosad u svijetu zaraženo 374.490 ljudi, a od posljedica zaraze preminule su najmanje 16.349 osobe. Izliječeno je 101.520 osoba.

Pandemijom je najteže pogođena Italija u kojoj je od posljedica zaraze preminulo 6.077 osoba, a zatim slijede Kina sa 3.270 umrlih, Španija sa 2.207 umrlih i Iran u kojem je od posljedica zaraze preminulo 1.812 ljudi.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.