jedna osoba nestala

U velikom požaru koji je buktio u centru Moskve poginulo najmanje pet osoba

ezgif-2-13f722e4f3

Sedmero radnika je spašeno iz vatrene stihije. Prvotna istraga pokazala je da je požar izbio poslijepodne zbog kvara na električnom sistemu grijanja skladišta cvijeća. Požar je do večeri ugašen

Najmanje pet osoba poginulo je u požaru u skladištu cvijeća u prometnom dijelu Moskve. Još se jedna osoba vodi kao nestala, izvijestila je državna novinska agencija TASS pozivajući se na službe civilne zaštite.

Sedmero radnika je spašeno iz vatrene stihije. Prvotna istraga pokazala je da je požar izbio poslijepodne zbog kvara na električnom sistemu grijanja skladišta cvijeća. Požar je do večeri ugašen.

Na slikama objavljenim u programu ruske televizije vidjeli su se oblaci crnog dima koji se uzdižu visoko prema nebu nedaleko od obližnjih stanica Jaroslavski, Lenjingradski i Kazanski.

Vozovi  koji kreću s tih željezničkih postaja povezuju glavni ruski grad sa Sankt-Peterburgom, Kazanom (700 km istočno od Moskve) i Vladivostokom na Dalekom istoku. Požar je izbio nedugo nakon podneva po mjesnom vremenu u skladištu od opeke na dva kata, stoji u priopćenju ministarstva za izvanredne situacije.

Ubrzo je vatra zahvatila oko 2500 kvadratnih metara zgrade. U međuvremenu su na mjesto nesreće poslana tri helikoptera, vatrogasni vlak i 80 spasilaca, prenosi Telegram.

Ruska željeznička firma (RŽF) je objavila da požar “ne prijeti putnicima i ne utječe na prometovanje vozova”, prenosi agencija RIA Novosti.