Globus

Klinika za infektivne bolesti

U Zagrebu umrla rodilja i beba stara 23 dana

02/11/2021
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Sve okolnosti navedenih smrti se utvrđuju te će, nakon potrebne analize kompletne medicinske dokumentacije i eventualnih dodatnih postupaka

Rodilja koja je bila zaražena covidom-19 te bila priključena na ECMO uređaj, tzv. umjetna pluća, preminula je u utorak u Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”, potvrđeno je iz Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske.

Iz Ministarstva navode kako se utvrđuju okolnosti smrti te da će nakon analiza i eventualnih dodatnih postupaka Klinika informirati javnost o uzrocima smrti, a ravnateljica klinike “Dr. Fran Mihaljević” Alemka Markotić u petak je na konferenciji za novinare Stožera rekla kako je više rodilja s težim oblikom covida-19 u toj Klinici na liječenju, prenosi Hina.

Također, iz u Klinike za infektivne bolesti za portal 24 sata potvrđeno je kako je u subotu, 30. oktobra, umrla beba stara 23 dana.

“Sve okolnosti navedenih smrti se utvrđuju te će, nakon potrebne analize kompletne medicinske dokumentacije i eventualnih dodatnih postupaka, javnost biti informirana o uzrocima smrti. Upućujemo iskrenu sućut obiteljima u ovom teškom trenutku”, navodi se u priopćenju Ravnateljstva Klinike.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.