Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zračni napadi u Siriji, ubijeno 40 civila, pogođene pekara i škola

sirija

Više od 40 civila je ubijeno u posljednjih 48 sati u Siriji u zračnim napadima koje vjerojatno vodi koalicija pod vodstvom Sjedinjenih Država čije jedinice sudjeluju u protudžihadističkoj operaciji na sjeveru zemlje.

Ti napadi su objavljeni kada se u Washingtonu održavao sastanak zemalja koje se bore protiv džihadističke grupe Islamska država ( IS) u Siriji i Iraku, na kojem je državni sekretar Rex Tillersom obećao uništenje te organizacije i smrt njezina šefa Abou Bakr al-Baghdadija, prenosi Hina.

Napadi su izvedeni prije početka novog kruga međusirijskih pregovora pod okriljem UN-a, koji ulijeva malo nade u rješenje sukoba u kojem je u šest godina poginulo više od 320.000 osoba.

Na meti udara je bila sjeverna pokrajina Raqa, koju većinom kontrolira IS, gdje je osam civila ubijeno u i 15 ranjeno u napadima koalicije, naveo je Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR).

Pogođena je pekara i duge prodavnice. Nekoliko osoba se i dalje smatraju nestalima, a vjerojatno su pod ruševinama, navodi SOHR.

U utorak ujutro je 33 civila poginulo u napadu na školu u kojoj je smješten centar za izbjeglice južno do Al Mansoure, u pokrajini Raqa, dodao je OSHR , ponovo optuživši koaliciju.