Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Zvorniku prijave zbog obljube, neovlaštenog fotografiranja i ucjene

silovanje

Policija u Zvorniku podnijet će prijave protiv više osoba zbog sumnje da su počinili krivična djela “obljuba nad nemoćnom osobom”, “neovlašteno fotografiranje” i krivično djelo “ucjena”.

Zvorničkoj policiji se, 8.aprila, obratio L.J. iz Zvornika (vlasnik kafane “Taksi” Lazar Jović op.aut.), koji je prijavio ga ucjenjuju nepozate osobe SMS porukama i telefonskih pozivima, tražeći od njega novac ili će suprotnome objaviti njegov kompromitujući video snimak, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Bijeljina.

Tokom kriminalističke obrade policija je došla do osnova sumnje da postoje elementi krivičnog djela “obljuba nad nemoćnom osobom”, odnosno da je L.J., 4.aprila imao polni odnos s maloljetnom djevojkom iz Zvornika.

Zbog postojanja osnova sumnje da je L.J. počinio krivično djelo “obljuba nad nemoćnom osobom” protiv njega je nadležnom tužilaštvu dostavljen izvještaj.

Djevojčica u Zvorniku progovorila o maloljetičkoj prostituciji (VIDEO)

Postupajućem tužilaštvu prijavljena su i S.I., M.E., P.P., i sedamnaestogodišnja maloljetnica iz Zvornika zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela “neovlašteno fotografiranje” i “ucjena”.

Prijavljena grupa je, 4.aprila, mobilnim telefonom snimila L.J. i maloljetnu djevojku u ljubavnom činu, potom su taj snimak reproducirali, te pozivima i SMS porukama ucjenjivali L.J. da će javno objaviti snimak ukoliko im ne isplati novac u visini od 4.000 eura.

S obzirom, da im L.J. nije isplatio novac, oni su taj snimak objavili na društvenim mrežama.

https://www.youtube.com/watch?v=36hx5VdOivk