ubica pozvao policiju

Ubijen bh. državljanin u Njemačkoj: Šerif izgubio glavu prilikom prodaje automobila?!

serif g (1)

Policajci naoružani automatskim puškama imali su problema da smire ogorčene Šerifove rođake, ali tenzije su popustile poslijepodne

Njemačka policija primila je u ponedjeljak ujutro dojavu od osobe Bernd Scherler (59), vlasnika snack bara u Blankenfelde-Mahlowu (15 kilometara južno od Berlina) koji je kazao da je upravo ubio čovjeka.

Vlasnik snack bara kazao je bilo riječ o samoodbrani. Kada je policija stigla na adresu Bernd ih je odveo u podrum svog imanja. Tamo je policija zatekla mrtvog čovjeka.

Radilo se o bh. državljaninu Šerifu G. Prema prvim izvještajima, Šerif je ubije iz vatrenog oružja, piše Berliner Kurier.

Šerif G. (foto bild.de)

Dok su policajci ispitivali Bernda S., na parkingu nasuprot kuće i poslovne zone okupilo se nekoliko stanovnika, porijeklom iz BiH, koji su u rodbinskim vezama s ubijenim Šerifom.

Velike policijske snage su osiguravale mjesto zločina, dok je osumnjičeni odveden u Potsdam na ispitivanje. Policajci naoružani automatskim puškama imali su problema da smire ogorčene rođake, ali tenzije su popustile poslijepodne.

Istražioci nisu komentirisali motiv ubistva. Nezvanično, prema njemačkim medijima, rođaci ubijenog bh. državljanina tvrde da je automobil koji je bio predmet prodaje vrijedan oko 40.000 eura.

Na mjesta zločina rečeno je da je Šerif G. tokom vikenda u lokalu brze hrane sreo Bernda S. kako bi pregovarali o prodaji automobila. Nije poznato ko je od njih prodavao, a ko kupovao automobil. Rođaci su Šerifa posljednji put vidjeli u subotu.

Bernd Scherler

“Nismo imali pojma gdje je. Trag mu se izgubio ispred kuće Bernda S.”, rekao je jedan od rođaka.

Osumnjičeni Bernd S. već se pojavljivao na stranicama crne hronike u lokalnim medijima. U maju 2017. godine automobil VW Polo je uletio u njegov lokal, u trenutku kada je Bernd bio u svojoj kući. Bernd S. je govorio o smišljenom pokušaju ubistva, ali istraga je pokazala da je riječ o saobraćajnoj nesreći.