Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Italija

Ubijen nećak mafijaškog bosa iz Barija, pogođen je s tri hica u glavu

Foto: X

Raffaelle ‘Lello’ Capriati, nećak vođe klana Bari Vecchia Toina Capriatija, pogođen je sa tri hica u glavu i jednim u leđa

Nećak poznatog napulijskog kriminalnog bosa ubijen je iz vatrenog oružja u Bariju u ponedjeljak navečer, javlja Ansa.

Raffaelle ‘Lello’ Capriati, nećak vođe klana Bari Vecchia Toina Capriatija, pogođen je sa tri hica u glavu i jednim u leđa u ubistvu nalik na egzekuciju od strane ubice na motoru, saopćila je policija.

Žrtva (39) pušten je iz zatvora u augustu 2022. nakon što je odslužio 17-godišnju kaznu za ubistvo 16-godišnjeg Michelea Fazia, ubijenog greškom u mafijaškoj krvnoj osveti u julu 2001. godine.

Tonino Capriati, jedan od 14 šefova klanova Barija, u posljednje je vrijeme u vijestima nakon što je guverner Pulje Michele Emiliano rekao da je odveo gradonačelnika Antonija Decara sestri mafijaša i ‘povjerio’ joj ga dok je Decaro bio vijećnik u prethodnoj Emilianovoj gradskoj upravi.

Nakon što je Decaro negirao ovu epizodu, Emiliano je rekao da ju je zapravo pogrešno zapamtio i da Decaro nije otišao da vidi Capriatijevu sestru s njim.

Decaro, koji je bio pod policijskom zaštitom od mafije posljednjih osam godina, čeka inspektore ministarstva unutrašnjih poslova koji bi mogli preporučiti raspuštanje vijeća za mafijašku infiltraciju nakon što je 130 ljudi nedavno uhapšeno u lokalnoj istrazi o prijevozu i kupovini glasova.