Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ubijena žena nabavila psa da je štiti od supruga monstruma

olga
Foto: Blic.rs

Olga Lovrić, koju je krvnički usmrtio suprug Milan ispred Centra za socijalni rad na Novom Beogradu, godinama je živjela u strahu i plašila se Milana zbog čega je prije godinu i po dana kupila ženku dobermana koju je svuda vodila sa sobom u nadi da će je odbraniti i zaštiti od siledžije, piše Blic.

Olgina porodica i prijatelji ogorčeni su na Centar za Socijalni rad jer su vjerovali da će Olga tu biti zaštićena.

– U posljednje vrijeme sam stalno bio sa njom, vidi se da je onaj čovjek psihopata. Razočaran sam što je sistem takav, štiti nasilnike, zakon ih ne prepoznaje. Uostalom, kako je moguće da Centar za socijalni rad nema policajca, a zna se kakva je ustanova u pitanju? – pita se rođak Olge Lovrić, Aleksandar Ignjatović.

Prijatelji i članovi Olgine porodice tvrde da nikakav povod nije prethodio ubistvu, već da vjeruju da je u pitanju dugo planiran čin. Milan Lovrić je prije dva dana ubio svoju suprugu Olgu, a zatim skokom pod voz jučer presudio i sebi.

Olgini najbliži prijatelji juče su reporterima Blica ispričali kroz kakav horor su sirota žena i njeno troje djece prolazili sa njim. Ne samo da je tukao i nju i djecu već joj je u posljednje tri godine otvoreno govorio da će im djeca ostati bez roditelja. Kako kažu, psihopata je bio spreman da je ubije, a ona se, vjerovatno kasno, ohrabrila da ga prijavi.

Milan Lovrić više puta privođen je zbog nasilja u porodici, a Treće osnovno tužilaštvo je protiv oca monstruma vodilo nekoliko postupaka. Prije dvije godine on je osuđen zbog toga što je brutalno pretukao svog sina. Iz zatvora je izašao 17. aprila ove godine zbog primjerenog vladanja.