Globus

oglasio se bivši prijatelj

Ubijeni biznismen iz Novog Sada prvi milion “zaradio” je 90-tih

09/10/2019
Amidžić ubijen u sačekuši

Sredio sam mu da za 24.000 njemačkih maraka kupi dvije benzinske pumpe u Novom Sadu

Kontraverzni novosadski biznismen Dragan Amidžić Amidža (55) koji je ubijen nedavno na parkingu, u blizini fakulteta Edukons u Sremskoj Kamenici kod Novog Sada, bio je vlasnik jednog hotela i više lokala u Novom Sadu i okolini. Imao je u vlasništvu avion marke „Galeb“.

Prošle nedjelje uvečer Amidžić je, prema riječima konobara lokala ispred kojeg je likvidiran, sa prijateljem pio kafu, a oko 20.45 obojica su izašla iz lokala.

– Amidža je krenuo prema svom blindiranom BMW i odmakao se samo pet metara od lokala kad se iznenada pojavio ubica, obučen u crno, i zapucao na njega. Bez riječi je počeo da rešeta. Amidžić je pao, a njegov prijatelj se bacio u stranu, iza jedne kante za otpatke pored ulaza u lokal. Ubica je zatim utrčao u jedan auto, u kom ga je čekao vozač, i pobjegli su. Amidžićev prijatelj je u panici uletio natrag u restoran i počeo da viče: “Zovite pomoć! Zovite Hitnu! Ubiše Amidžu! Brzo zovite!” – ispričao je konobar.

Nebojša Tubić Žabac, jedan od rijetkih iz srpskog podzemlja 90-tih godina prošlog vijeka, izjavio je beogradske medije kako dobro poznaje Amidžića iz tog vremena i da mu je pomogao da se obogati.

Amidžić se devedesetih godina družio sa mnogim “žestokim momcima”, ali i sa sinom tadašnjeg predsjednika Srbije Markom Miloševićem.

Dragan Amidžić Amidža: Ubijen u sačekuši

– Amidža je iz Bukovca došao u Novi Sad i početkom devedesetih bio je spasilac na plaži na Dunavu. Tamo sam ga i upoznao i uzeo sam ga da mi bude vozač. S vremenom smo se sprijateljili i sredio sam mu da za 24.000 njemačkih maraka kupi dvije benzinske pumpe u Novom Sadu. Tako je krenuo u taj biznis, a poslije je te dvije pumpe prodao nekim Grcima za čak četiri miliona maraka. Tako se obogatio – tvrdi Tubić i dodaje da je nakon toga i prestao da se druži sa Amidžićem:

– Pare su mu udarile u glavu, nemam ja nekih lijepih riječi za njega… Šta će mu tri “ferarija”, gusjeničar…? Šta će mu ti mlaznjaci?

Nebojša Tubić: Nemam ništa lijepo da kažem

Tubić, jedan od rijetkih preživjelih sprskih kriminalaca iz 90-tih godina prošlog vijeka je otkrio i da je Amidžin kum bio Goran Marić Mare, vlasnik poznatog kluba “Šeher” na Senjaku u Beogradu, koji je prije deset godina ubijen u Dobanovcima.

Goran Marić Mare je likvidiran u aprilu 2009. zajedno sa Ilijom Novovićem, bliskim prijateljem Luke Bojovića. Ugljenisana tijela Marića i Novovića pronađena su u spaljenom džipu “Range Rover” na njivi, a ubice nikad nisu pronađene.

Četvrta sačekuša

Inače, ubistvo Amidžića bila je četvrta klasična sačekuša za nekoliko mjeseci u Novom Sadu i, kao što ni sada nema nekih posebnih informacija o ubici, ni za prethodne tri sačekuše mjesecima kasnije nisu poznati počinioci. Pred sam doček Nove godine, 26. decembra 2018. u Futogu je ubijen Đorđe Zafirović zvani Zafir (37), koji je dovođen u vezu sa organizacijom ubistva Radeta Rakonjca, nekadašnjeg telohranitelja Željka Ražnatovića Arkana i prijatelja Luke Bojovića. Zafirović je nađen mrtav oko 17 sati u Ulici cara Lazara kod broja 7 u “Golfu 6”.

Druga sačekuša koja nije riješena je pokušaj ubistva Dalibora Bogdanovića Boće (42) 10. maja oko 23 sata u Ulici Ilije Birčanina 9. U eksploziji bombe ispod automobila BMW Bogdanović je teško ranjen.

Policija u Novom Sadu nije do sada riješila ni slučaj sačekuše koji se dogodio prije nepunih mjesec dana na Novom naselju. U ulici Braće Dronjak kod broja 7 oko 22.30 sati na parkingu je hicima iz pištolja ubijen crnogorski državljanin Željko Bulatović (55).

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.