Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

smrtonosni ubod nože

Ubijeni mladić u Splitu bio je golman, usmrtio ga je narkoman s podebljim dosjeom

split ubistvo mladica nozem
FOTO: Pixsell

Sumnja se da je svađa krenula nakon što je 22-godišnjak odbio braći dati novac

Luka B. je 22-godišnjak koji je sinoć smrtno stradao u uličnom napadu trojice braće ovisnika u Splitu. Bio je sin jedinac, sportista. Bio je golman u niželigašu Mosoru.

Njegov trener Marin Grčić za Dalmatinski portal kazao je da je Luka bio primjeran, pristojan i odličan momak, redovan na treninzima. Bio je talentovan i za mali nogomet, kazao je trener Grčić. 

Smrtonosnu ranu nanio mu je ovisnik s podebljim dosjeom

Ante R. (31), koji je Luki zadao jednu ubodnu ranu u prsa velikim kuhinjskim nožem s oštricom dužom od 20 centimetara, poput svoja dva brata ima velikih problema s ovisnošću o drogi i podeblji dosje s prijavama za remećenje reda i mira, tučnjave i krađe. 

Kako doznaje Dalmatinski portal, u policiji se branio šutnjom, a tako će, po svemu sudeći, biti i sutra na ispitivanju kod državnog tužioca. Izgledno je da će zbog težine samog djela te dosjea završiti u istražnom zatvoru. Privedena su i njegova dva brata. Najmlađu od braće je pušten jer se ne dovodi u vezi s ubistvom.

Ubistvo se dogodilo sinoć oko 1 sat na trgu pred hotelom Corner. Luka B. bio je sam, a Ante R. bio je s bratom koji je također priveden. Prije toga došlo je do sukoba koji metar dalje u Ulici Domovinskog rata, nakon čega Ante R. odlazi kući po nož, vraća se i ubada Luku B. u prsa.

Bezuspješna reanimacija

Na odjel Hitne pomoći Luka je dovezen bez vitalnih znakova. Doktori su odmah pristupili reanimaciji, ali bezuspješno, te su nakon 45 minuta proglasili smrtni ishod.

Prema pisanju medija, policija je privela trojicu braće, od kojih je jedan nakon naguravanja otišao po nož u stan i zadao više rana mladiću. Sumnja se da je svađa krenula nakon što je 22-godišnjak odbio braći dati novac, no za sada se slučaj ne vodi kao ubistvo iz koristoljublja.