Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Streatham

Ubijeni terorista u Londonu na prsa imao svezan srebreni kanister

london

Žena je izbodena u trbuh, a jedan muškarac u leđa

Britanska policija rekla je kako vjeruje da je napadač kojega je ubila u Londonu nakon što je izbo dvije osobe nožem imao veze s islamističkim terorizmom te je objavila da je o tijelo imao vezanu lažnu eksplozivnu napravu.

Prema riječima svjedoka, ušao je u trgovinu i počeo mačetom napadati ljude, potom je izašao na cestu i izbo ženu na biciklu. Na prsima je srebrni kanister koji je djelovao kao eksplozivna naprava, ali se ispostavilo da je riječ o lažnoj bombi.

Žena je izbodena u trbuh, a jedan muškarac u leđa.

Napadač, čiji identitet još nije poznat, bio je pod aktivnim nadzorom policije zbog sumnji u povezanost s terorizmom, a što je u izjavi rekla zastupnica u okrugu Bell Ribeiro-Addy.

Istragu vodi odjel za protuterorizam

“Naprava je bila zalijepljena na tijelo osumnjičenog i stručnjaci su bili pozvani. Kordoni su bili raspoređeni i ubrzo smo ustanovili da je riječ o lažnoj spravi”, rekla je Lucy D'Orsi iz londonske policije.

“Incident je odmah prijavljen kao teroristički”, rekla je.

Dodala je da istragu sada vodi policijski odjel za protuterorizam.

Tri su osobe povrijeđene, od kojih su dvije izbodene, a jedna je u teškom stanju, rekla je D'Orsi. Treća je osoba zadobila povrede staklom koje je eksplodiralo kada je policija otvorila vatru.