Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hrvatska

Ubio muškarca zbog duga od 15 eura: “Nisam kriv, samo sam branio mamu”

Foto: Igor Soban/PIXSELL

Škrebova majka je tokom istrage opisala kako je njezin sin tog dana otišao vratiti dug Jirotki. Ona i sin su kao dugogodišnji liječeni ovisnici konzumirali metadone. Također, i ubijeni je bio liječeni ovisnik

Dominik Škreb, 39-godišnjak optužen da je prošle godine u novembru ubio Marka Jirotku, koji je prije toga napao njega i njegovu majku, izjavio je u četvrtak da nije kriv.

Ubistvo se dogodilo u Škrebovom stanu nakon sukoba njena i Jirotke na stubištu zgrade. Kako prenose mediji, Jirotka je nasrnuo i na Škrebovu teško pokretnu majku koja je ležala u krevetu nakon čega ga je 39-godišnjak ubio tako što mu je makazama i nižem nanio više uboda. Istražitelji su potvrdili da su se dvojica muškaraca posvađala zbog duga od 15 eura (oko 30 KM). Toliko su Škreb i njegova majka dugovali Jirotki za metadone.

Škreb je danas odbacio krivicu pravdajući se da je samo branio majku.

S druge strane, tužilaštvo je predložilo niz dokaza, između ostalih i snimke video-nadzora sa zgrade u kojoj se zločin dogodilo.

Na njima, kako pišu mediji, vidi se da Jirotka gura Škreba po stubištu, hvata ga za vrat i pokušava udariti nekoliko puta. Također, snimljeno je i kako obojica ulaze u stan u kojem je Jirotka nešto kasnije ubijen.

Agresivni ispadi

Škrebova majka je tokom istrage opisala kako je njezin sin tog dana otišao vratiti dug Jirotki. Ona i sin su kao dugogodišnji liječeni ovisnici konzumirali metadone. Također, i ubijeni je bio liječeni ovisnik.

Škrebova majka je u svjedočenju navela kako se tog dana “neko bacio na nju”, ali nije prepoznala o kome se radilo.

Kako je dodala, nije vidjela čin samog ubistva, ali je navela i to da je Jirotka često bio dobar prema njoj, ali je “nekada iz čistog mira postajao agresivan”.

Suđenje se nastavlja.