Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ubio sina braneći suprugu (FOTO)

kuca

Svađa u porodici Rašić u Velikoj Kruševici kod Kruševca imala je krvav kraj nakon što je Ivo Rašić (67) iz ovog sela nožem usmrtio sina Milana (34).

Zločin se dogodio jučer poslije ponoći, kada je ubijeni Milan nasrnuo na svoju majku i počeo da je udara. Suprug je pokušao da je zaštiti, a u opštem metežu njegov sin je nastradao.

– Pripadnici MUP u Kruševcu uhapsili su osumnjičenog zbog postojanja sumnje da je izvršio krivično djelo ubistvo – navode u kruševačkoj policiji.

Po odobrenju Višeg javnog tužilaštva, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati. Prema riječima Mile Rašić, njen sin Milan je došao kući oko pola dva ujutro, dok su ona i suprug spavali.

– Počeo je da otvara šporet i da loži vatru, pa sam se probudila – priča za “Novosti” Mila.

– Zamolila sam ga da taj posao odloži da bih ujutru ja očistila peć gdje inače kuham, ali je bio uporan. Na kraju je prekinuo i sjeo da jede. Mir nije dugo potrajao.

– Rekao mi je da je žurio iz kafane da bi naložio šporet da nam bude toplo. Probala sam da se izvinim i rekla mu da nisam imala namjeru da ga povrijedim – kaže Mila.

Milan Rašić

Milan Rašić

Žar je još uvijek bio u peći. Mila kaže da je nakon toga sin jurnuo na nju i počeo da je tuče. Ruke su joj bile krvave od udaraca. Galama je probudila i Ivu Rašića, koji je pokušao da smiri situaciju.

– Poslije rasprave u koju se uključio i osumnjičeni, pretpostavlja se da je Milan uzeo neku vrstu predmeta poput čekića i udario osumnjičenog u glavu – rekao je izvor iz policije, javljaju Novosti.

– Poslije toga je Ivo dohvatio nož sa stola i nekoliko puta dokačio sina u predjelu grudi.

Prema saznanjima Novosti, po dolasku policije na lice mjesta roditelji su ispričali šta se dogodilo.

Kako se  nezvanično saznaje, pokojni Milan Rašić ranije je bio osuđivan za devet krivičnih djela (nasilničko ponašanje, krađe, razbojništva, narkotici…), a navodno je i pokušavao da se liječi od zavisnosti.