Učenica sedmog razreda brutalno pretukla drugu djevojčicu

tuca222

Snimak djevojčica iz Smedereva koja tuče vršnjakinju, očigledno uvježbanim karate udarcima, pojavio se sinoć na društvenim mrežama.

Kako saznaje Blic” divljački obračun nije se dogodio u osnovnoj školi, kao što je prvobitno bilo objavljeno u pojedinim medijima. Djevojčica koja bije je sedmi, a druga, koja dobija batine je osmi razred osnovne škole.

– To se nije desilo u našoj školi, kako je objavljeno. Mi smo odmah ispitali djevojčicu koja jeste naša učenica, aktivirali tim za vršnjačko nasilje i obavestili policiju, školsku upravu i Ministarstvo prosvjete,  kaže Veselin Stojković, direktor OŠ „Sveti Sava“, čija je učenica djevojčica koja zadaje karate udarce.

Devojčica koja je pretučena je iz druge osnovne škole u Smederevu.

– Jeste, dijete koje je dobilo batine je iz naše škole, ali to se nije dogodilo u školi, nego kada je krenula kući posle nastave. Ništa nismo znali o tome dok sutradan nije došla njena majka da prijavi. Mi imamo kamere koje sve pokrivaju, a i kada su takve situacije obavezno preventivno reagujemo. Prošle godine su nastavnici pratili naše đake kada su čuli da je jedna takva tuča bila zakazana, kaže Dragica Golubović, direktorica OŠ “Jovan Cvijić”, škole iz koje je djevojčica na snimku dobila batine.

Jedna od ranije dogovorenih tuča između učenica

U smederevskoj policiji potvrđuju da su pokrenuli istragu, saslušavaju svjedoke i, po svemu sudeći, slijedi i krivična prijava.

https://www.youtube.com/watch?v=ZVXdurB6G10